افسردگی بیکاری و راهکارهایی برای درمان آن
افسردگی بیکاری یک وضعیت روانی است که باعث بیکاری شدید و طولانی مدت در افراد می شود. اگر انسان برای مدت طولانی بدون شغل زندگی کند و نتواند کار کند، ناامیدی، ناراحتی، افسردگی ناشی از حس بیکاری برای او بیماری خطرناکی می شود. بیکاری می تواند تأثیرات عاطفی منفی بسیاری بر افراد داشته باشد و در برخی موارد خطر افسردگی و اضطراب را افزایش دهد. به ما در دلتاماگ بپیوندید.
خلاصه این مطلب
علائم افسردگی بیکاری
نداشتن شغلی که باعث شود انسان احساس مفید بودن کند و به زندگی اقتصادی و پایدار کمک کند در نهایت تبدیل به یک بیماری می شود. حضور بیش از حد در خانه و داشتن تجربه محدود می تواند منجر به استرس و اضطراب شود. هنگامی که فرد محدودیت های فیزیکی یا اجتماعی و فرصت ها و فعالیت های اجتماعی محدود خارج از خانه را تجربه می کند، احساس انزوا و ناراحتی روانی می تواند افزایش یابد. اختلالات انرژی و اختلالات خوردن و سایر علائم افسردگی را نشان خواهند داد. فردی که از افسردگی بیکاری رنج می برد به تدریج اراده زندگی را از دست می دهد و به سختی می تواند خانه را ترک کند. او علاقه خود را به ارتباطات اجتماعی از دست می دهد و دوستان خود را از خود دور می کند و به تدریج دچار انزوای شدید می شود. بهتر است علائم اضطراب را قبل از تبدیل شدن به یک بیماری ناتوان کننده پیشگیری کنید و اقدامات لازم را برای درمان آن انجام دهید.
افرادی که بیکاری طولانی مدت را تجربه می کنند می توانند اعتماد به نفس خود را از دست بدهند، هدف خود را در زندگی از دست بدهند و امید خود را از دست بدهند. مقابله با مشکلات مالی بیکاری علاوه بر احساسات منفی ناشی از بیکاری در زندگی مردم تاثیر بسزایی دارد.
راهکارهایی برای مقابله با افسردگی بیکاری
برای غلبه بر استرس بیکاری، قبل از اینکه به دنبال شغل مناسب بگردید، بهتر است ببینید که چگونه آسیب های ناشی از استرس 1 را ترمیم کنید. ایجاد یک برنامه هدف روزانه که به شما احساس ارزشمندی می دهد بسیار مفید خواهد بود. در زمانی که بیکار هستید برای خود اهداف کوتاه مدت تعیین کنید. این اهداف می تواند شامل پیاده روی در خانه یا انجام ورزش های صبحگاهی باشد و می تواند به حفظ سلامت جسمانی شما کمک کند.
2. روی مراقبت از خود و تمرینات ذهنی مانند مدیتیشن، یوگا یا تمرینات تنفسی تمرکز کنید که خلق و خوی شما را بهبود می بخشد. یک تمرین تنفسی ساده که شامل دم برای چهار شمارش و بازدم برای چهار شمارش است، بهتر از آنچه انتظار دارید بر تنفس شما تأثیر می گذارد.
3. خود را تشویق کنید تا با دوستان خود ارتباط برقرار کنید و در فعالیت های اجتماعی مانند ورزش، معاشرت و گروه هایی با علایق مشابه شرکت کنید. به یاد داشته باشید که شبکه های اجتماعی مانع انزوا می شوند و دریچه ای از فرصت را برای شغل مورد نظر شما باز می کنند. همچنین، صحبت با یک دوست در مورد مشکلات روانی به پاکسازی ذهن و خلاص شدن از شر احساسات منفی کمک می کند.
4. مهارت ها و توانایی های جدید را بیاموزید. این روزها مجبور نیستید برای یادگیری مهارت های مورد نیاز خود هزینه های گزافی بپردازید زیرا با یک جستجوی ساده در اینترنت می توانید انواع ویدیوهای آموزشی را پیدا کنید که به شما در بهبود مهارت هایتان کمک می کند. از دوره بیکاری خود برای یادگیری و توسعه مهارت های جدیدی استفاده کنید که می تواند به شما در برنامه ریزی برای آینده و بهبود چشم انداز شغلی خود کمک کند. به یاد داشته باشید که دوره بیکاری شما موقت خواهد بود.
5. از فرصت بیکاری برای یک سرگرمی جدید استفاده کنید. از این فرصت برای کشف و توسعه علایق و سرگرمی های جدید مانند کتاب خواندن، یادگیری یک مهارت جدید، تماشای فیلم یا مستند، آشپزی یا هنر جدید استفاده کنید، احساس تازه و خلاقانه ای به شما می دهد.
6. اگر افسردگی بیکاری به حدی است که نمی توانید آن را مدیریت کنید، بهتر است با یک مشاور روانشناسی مشورت کنید و از حمایت حرفه ای و توصیه های ارزشمند متخصصان این حوزه استفاده کنید. آنها می توانند شما را به بهترین نحو راهنمایی کنند و موثرترین راه را برای مقابله با افسردگی بیکاری به شما ارائه دهند. همچنین حمایت خانواده و دوستان در مقابله با استرس بیکاری بسیار مفید خواهد بود.
عوارض بیکاری مردان
بیکاری مردان می تواند پیامدهای روانی، اجتماعی و اقتصادی داشته باشد. برخی از مشکلات مرتبط با بیکاری مردان عبارتند از:
- افزایش استرس و اضطراب: بیکاری می تواند باعث استرس و اضطراب در مردان شود. نداشتن شغل یا فرصت شغلی مناسب می تواند منجر به احساس درماندگی، کاهش اعتماد به نفس و اضطراب شود.
- احساس بی ارزشی و افزایش اعتماد به نفس: بیکاری می تواند باعث افزایش احساس بی ارزشی و کاهش اعتماد به نفس در افراد شود. احساس برآورده نشدن نیازها و عدم حضور فعال در جامعه می تواند روانشناسی را تحت تأثیر قرار دهد.
- افزایش خطر افتادن در وضعیت مالی نامطلوب. بیکاری می تواند باعث کاهش درآمد مردم و در نتیجه مشکلات مالی شود. فقدان کار یا درآمد منظم می تواند منجر به مشکلات مالی، از دست دادن مسکن، محرومیت از خدمات اولیه و کاهش کیفیت زندگی شود.
- کاهش رضایت زناشویی و خانواده: بیکاری می تواند بر روابط زناشویی و خانوادگی تأثیر منفی بگذارد. استرس و اضطراب ناشی از بیکاری می تواند منجر به اختلافات و مشکلات در روابط خانوادگی شود.
- سلامت روحی و جسمی ضعیف: بیکاری اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و استرس را افزایش می دهد. همچنین کم تحرکی و کم تحرکی روزانه می تواند منجر به کاهش سلامت جسمانی شود.
نتیجه گیری
همانطور که در بالا اشاره کردیم، ترس از بیکاری که منجر به بیکاری و افسردگی می شود، اثرات منفی بی شماری بر سلامت روحی و جسمی افراد خواهد داشت. مراقبت از خود، یافتن فرصت های شغلی مناسب، یادگیری مهارت های جدید و برقراری ارتباط با دیگران در مقابله و کاهش اثرات بیکاری مهم است. همچنین به دنبال حمایت خانواده و مشاوره روانشناسی یا حرفه ای باشید تا شما را در این مسیر همراهی کند.