“غذاهایی که نباید در وعده سحری مصرف شوند”
تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان به ویژه در وعده سحری از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. یک صبحانه مقوی، مقوی و سالم به کاهش این مشکلات کمک می کند. خبرنامه آنلاین بنوان را دنبال کنید تا در مورد مواد خطرناک به روز بمانید.
خلاصه این مطلب
خصوصیات وعده سحری
- سحری می تواند ویژگی های یک صبحانه ساده را داشته باشد، اگر عادت به خوردن غذاهای سرد دارید، می توانید آن را به عنوان صبحانه و اگر به غذای گرم عادت دارید، به عنوان ناهار میل کنید.
- هرگز قبل از سحری یک وعده غذایی را حذف نکنید زیرا تا افطار شما را شاداب نگه می دارد. حذف این ماده غذایی باعث کاهش سطح قند خون و کاهش فعالیت بدن در طول روز می شود.
- از سبزیجاتی مانند کاهو، گوجه فرنگی و کاهو استفاده کنید. غذاهای چرب نه تنها باعث تشنگی می شوند، بلکه به سختی هضم می شوند و برای مدت طولانی در معده باقی می مانند. در این صورت مشکلات نارسایی (حرکت غذا از معده به مری) بیشتر خواهید شد.
- برای صبحانه از غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشت، لوبیا و لبنیات کم چرب استفاده کنید.
- کربوهیدرات های پیچیده دیرتر هضم می شوند و سیر کننده تر هستند. در نتیجه، آنها همچنین به حفظ سطح قند خون طبیعی کمک می کنند.
- خوردن میوه های غنی از آنتی اکسیدان (زرد، نارنجی، قرمز) هر روز و در این ماه برای پوست شما بسیار مهم است، بنابراین اگر می توانید یکی از این میوه ها را در صبح بخورید.
بین غذا در وعده سحری آب نخورید
هر وعده غذایی باید 32 بار جویده شود و نمی توانید بین وعده های غذایی آب بنوشید. کاسه های آب یخ باید از سفره صبحانه و افطار حذف شود. نوشیدن هر نوع نوشیدنی مانند آب، کره، نوشابه یا هر نوع چای بین وعده های غذایی آنزیم های گوارشی را ضعیف می کند و از هضم غذا جلوگیری می کند. پرخوری نه تنها برای سلامتی مضر است، بلکه منجر به ضعف و پرخاشگری می شود. از آنجایی که چوب به سختی در قطعات بزرگ سوزانده می شود و برای سوزاندن با تبر باید به قطعات کوچک خرد شود، غذا باید خوب جویده شود و به قطعات کوچک بریده شود.
کدام غذاها برای وعده سحری مضر است؟
- برای سحر نباید انواع کوکو و انواع کباب و حتی ماهی سرخ شده خورد. این غذاها باعث افزایش احساس تشنگی و التهاب در معده می شود.
- برای صبحانه تخته سنگ نخورید. برای یبوست از آرد برنج و گلاب استفاده کنید.
- خوردن هندوانه در صبحانه توصیه نمی شود.
- خوردن سوپ با سیر زیاد، پیاز داغ و کشک باعث افزایش تشنگی در طول روز می شود و برای صبحانه توصیه نمی شود.
- خوردن غذاهای شور مانند پنیر و ترشی در صبح شما را تشنه می کند.
- برخی از میوه های شیرین مانند هندوانه و هندوانه خاصیت مدر دارند و باید از افطار تا سحر مصرف شوند.
- نوشیدن نوشیدنی های کافئین دار مانند چای، قهوه و نسکافه در صبح مضر است.
- آب میوه های صنعتی به دلیل وجود مواد نگهدارنده باعث ناراحتی معده می شوند.
- غذاهای فرآوری شده و تند مانند سس، سس، غذاهای کنسرو شده و سس مایونز اساس مشکلات گوارشی هستند. این غذاها برای سحری یا افطار مناسب نیستند و باعث افزایش گرسنگی و تشنگی در طول روز می شوند
- خوردن نان سفید مثل لواش و تافتون و انواع پودینگ و ژله و انواع ترشی ها در طول روز شما را گرسنه می کند. علاوه بر این، خوردن خامه در صبحانه باعث افزایش کلسترول و قند خون و تشنگی سریع و احساس ضعف می شود.
سحری به عنوان آخرین وعده غذایی پیش از آغاز روزه در ماه رمضان، از اهمیت ویژهای برخوردار است. انتخاب نادرست غذاها در این وعده میتواند تأثیرات منفی بر انرژی و سلامتی فرد بگذارد. غذاییهایی که نباید در وعده سحری مصرف شوند شامل غذاهای سرخکرده و پرچرب هستند که احساس تشنگی شدید را در طول روز افزایش میدهند و به گوارش فشار میآورند. همچنین، مواد غذایی حاوی قندهای ساده مانند شیرینیها و نوشابهها باعث افزایش ناگهانی قند خون و سپس افت سریع آن میشوند که موجب خستگی و بیحوصل