چگونه آنژیوگرافی قلب از طریق پا انجام میشود؟(راهنمای کامل)
آنژیوگرافی عروق کرونر روشی است که در آن از یک رنگ پزشکی خاص برای ایجاد کنتراست و آشکارسازی بافت و همچنین از اشعه ایکس برای مشاهده جریان خون در رگهای قلب استفاده میشود. در ادامه این مقاله به نحوه انجام آنژیوکاردیوگرافی قلب می پردازیم.
خلاصه این مطلب
نحوه انجام آنژیو قلب از پا
قبل از شروع آنژیوگرافی عروق کرونر، یک آرام بخش ملایم برای آرام کردن بدن و کاهش اضطراب به شما داده می شود. یک بی حس کننده موضعی برای بی حس کردن ناحیه ای که کاتتر در آن قرار می گیرد، معمولاً ساق پا (لگن) یا بازو استفاده می شود، همچنین این ناحیه قبل از شروع آزمایش تمیز می شود.
متخصص قلب از یک لوله نازک و توخالی به نام کاتتر استفاده می کند و با دقت آن را از طریق شریان پا و به داخل قلب هدایت می کند. اشعه ایکس به متخصص کمک می کند کاتتر را به درستی و به داخل قلب هدایت کند. پس از اینکه کاتتر به درستی قرار گرفت، یک رنگ طبی خاص به کاتتر تزریق می شود (معکوس).
اشعه ایکس می تواند نحوه حرکت رنگ را در شریان های بدن نشان دهد. این رنگ به تمایز و تشخیص شریان مسدود شده از سایر شریان ها کمک می کند و همچنین نشان دهنده وجود انسداد در جریان خون است. آنژیوگرافی عروق کرونر قلب معمولا بین 30 تا 60 دقیقه طول می کشد.
آمادهسازی قبل از انجام آنژیو قلب از پا
8 ساعت قبل از آنژیوگرافی قلب چیزی نخورید و ننوشید. قبل از جراحی، باید روپوش بیمارستان بپوشید و فرم رضایت بیمارستان را امضا کنید. قبل از عمل، پزشک نحوه انجام آن و عوارض احتمالی را توضیح می دهد. اگر شرایط ذکر شده در زیر را دارید، ابتدا به پزشک خود اطلاع دهید.
- هرگونه حساسیت دارویی یا حساسیت به مواد کنتراست (رنگ ها یا موادی که کنتراست ایجاد می کنند، به اصطلاح مواد کنتراست).
- اگر قبل از عمل ویاگرا مصرف می کنید.
- در صورت بارداری.
طی عمل آنژیوگرافی چه حسی خواهید داشت؟
در بیشتر موارد، شما در طول عمل بیدار خواهید بود و ممکن است در ناحیه ای که کاتتر قرار داده شده است (پا یا بازو) احساس فشار و سنگینی کنید. همچنین ممکن است پس از تزریق رنگ احساس گرما یا گرما کنید. در جایی که کاتتر در گردن (پا) قرار می گیرد، از شما خواسته می شود تا چند ساعت پس از عمل به پشت دراز بکشید تا از خونریزی جلوگیری شود. این می تواند باعث کمردرد موقت یا ناراحتی خفیف در پشت شود
|
دلایل انجام آنژیوگرافی عروق کرونر قلب
- در مورد آنژین صدری، آنژین در واقع درد قفسه سینه ناشی از انسداد عروق کرونر قلب است که از دریافت خون کافی قلب جلوگیری می کند.
- آنژین صدری که با گذشت زمان بدتر می شود و بیشتر می شود. این آنژین نه تنها در مواقعی که فعالیت بیشتری دارید مانند ورزش یا کارهای سنگین و نیمه سنگین، بلکه در هنگام استراحت نیز رخ می دهد که به آن آنژین ناپایدار می گویند و به دلیل کمبود اکسیژن به عضله قلب ایجاد می شود. . . .
- اگر تنگی آئورت یا سایر مشکلات دریچه قلب دارید.
- زمانی که سایر آزمایشات طبیعی هستند، اما احساس درد قفسه سینه می کنید.
- تست استرس قلبی غیرطبیعی یا تست استرس.
- شما در حال جراحی قلب هستید و در معرض خطر بیماری عروق کرونر قلب هستید.
- شما ناامید شده اید
- بیماری قلبی در آنها تشخیص داده شد.
آنژیوگرافی قلب چه نتایجی میتواند به شما ارائه دهد؟
- خون رسانی به قلب طبیعی است و سیستم گردش خون دچار انسداد نمی شود.
2- نتیجه منفی، آنژیوگرافی سن، محل و شدت انسداد عروق کرونر را نشان می دهد.
خطرات آنژیوگرافی قلب از پا
کاتتریزاسیون قلبی خطرات بیشتری نسبت به سایر آزمایشات قلبی دارد، اما اگر توسط یک تیم مجرب انجام شود بسیار ایمن است. به طور کلی خطرات آنژیوگرافی عبارتند از:
- تامپوناد قلبی
- ضربان قلب نامنظم
- آسیب به عضله قلب
- فشار خون پایین
- واکنش آلرژیک به رنگ تزریق شده یا داروهای مورد استفاده در طی عمل
- سکته
- حمله قلبی
مراقبتهای بعد از آنژیو قلب از پا
- به طور کلی، احتمال خونریزی، عفونت و درد در محل IV یا کاتتر وجود دارد.
- کاتترهای پلاستیکی ساده همیشه مستعد آسیب به عروق خونی یا بافت اطراف هستند.
- لخته های خون می توانند در کاتترها ایجاد شوند و بعداً عروق خونی را در سایر قسمت های بدن مسدود کنند.
- تزریق رنگ کنتراست می تواند به کلیه ها آسیب برساند. این مشکل اغلب در افراد مبتلا به دیابت یا بیماری کلیوی رخ می دهد.
آنژیوگرافی قلب یکی از روشهای مهم و حیاتی برای بررسی و تشخیص مشکلات عروق کرونری است. این فرآیند میتواند از طریق پا (آنژیوگرافی فمورال) انجام شود. در این روش، پزشک ابتدا محل ورود در ناحیه کشاله ران را به دقت تمیز و ضدعفونی میکند. سپس، با استفاده از یک سوزن و کاتتر مخصوص، به آرامی وارد شریان فمورال (یکی از شریانهای بزرگ پا) میشود. کاتتر از طریق شریان به سمت قلب هدایت میشود. هنگامی که کاتتر به مقصد مورد نظر میرسد، پزشک ماده