آشپزی و خانه داری

آش ترخینه را با این روش پخت خوشمزه‌تر کنید

آش ترخینه یکی از آش‌های محبوب و خوشمزه در فرهنگ غذایی ما ایرانی‌ها است که جزو غذاهای محلی مخصوص شهرهای کرمانشاه، همدان، مرکزی و لرستان محسوب می‌شود. بسیاری از افراد که با این غذا آشنایی ندارند این سوال برای آن‌ها به وجود می‌آید که ترخینه چیست؟ در واقع ترخینه نوعی عصاره خشک‌شده است که از ترکیب بلغور گندم، دوغ، زردچوبه، فلفل سیاه، گل زرد و نعناع خشک تهیه می‌شود که با استفاده از آن می‌توان یکی از خوشمزه‌ترین آش‌ها را تهیه کرد. در این مطلب از دلتامگ با ما همراه باشید تا طرز تهیه آش ترخینه را به شما اموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه آش ترخینه

  • ترخینه ۲۵۰ گرم
  • نیم لیتر نخود
  • لوبیا نصف لیوان
  • عدس نصف پیمانه
  • پیاز ۴ عدد
  • مولدورا (سایه، جعفری، گشنیز، اسفناج) 500 گرم
  • نعنا خشک و کشک به مقدار لازم

طرز تهیه آش ترخینه کرمانشاه

روش های مختلفی برای تهیه این سوپ خوشمزه وجود دارد، بیایید در مورد دو تا از خوشمزه ترین و مفیدترین سوپ ها صحبت کنیم.

مرحله اول

برای شفاف شدن آبگوشت باید ظرف را یک شب در ظرف مناسب خیس کنید و اگر معده حساسی دارید می توانید یک شب نخود، لوبیا و نخود را خیس کنید و تا روز بعد چند بار آب آن را عوض کنید. سپس پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا روشن و طلایی شود در این مرحله نخود و لوبیا را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس 6 پیمانه آب اضافه کنید و بعد از جوش آمدن حرارت را کم کنید

مرتبط  طرز تهیه رب گوجه‌فرنگی خانگی غلیظ و بدون کپک | آموزش تصویری + ویدئو ویژه

|

مرحله دوم

بعد از یک ساعت پختن مواد روی حرارت ملایم ترخون را اضافه کنید سس سویا نمک فلفل را اضافه کنید. بعد از نیم ساعت سوپ سبزی را بریزید و آش را با حرارت ملایم بپزید. وقتی آبگوشت آماده شد آن را در ظرفی ریخته و به همراه پنیر و نعنا داغ سرو کنید.

|

آروش دوم

  • ماش ۲ لیوان
  • ترخینه ۱ عدد
  • آب سبزیجات (تره، جعفری، گشنیز، نعناع) 500 گرم
  • پیاز ۴ عدد
  • کشک ۱ لیوان
  • پیاز داغ، سیر داغ و نان داغ برای تزیین

طرز تهیه اش ترخینه با ماش

مرحله اول

در این روش طرز تهیه آش ترخینه بسیار شبیه به روشی است که در بالا توضیح داده شد اما می توانید به جای حبوبات از سس سویا استفاده کنید. ابتدا باید دانه های سویا را دو ساعت خیس کنید. سپس پیاز را خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید. سپس پیاز داغ، لوبیا، ترخون و سبزی خرد شده را در قابلمه بریزید و 6 پیمانه آب اضافه کنید.

مرحله دوم

یک قابلمه را روی حرارت متوسط ​​گرم کنید تا شکر حل شود. در پایان پخت آرد را اضافه کنید. پس از آماده شدن سوپ، آن را در قابلمه بریزید و سیر داغ را اضافه کنید. با سیر و فلفل تند تزیین کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا