تاثیر کمبود ویتامین D بر افسردگی: بررسی علل و راههای پیشگیری
بدن شما عمدتا ویتامین D را از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید (برنزه کردن) جذب می کند. با این حال، مکمل های غذایی و غذاهای خاص منابع این مواد مغذی هستند. علائم کمبود ویتامین D زمانی ظاهر می شود که بدن مقدار توصیه شده این ماده را جذب نکند. اما یک سوال مهم این است: آیا علائم کمبود ویتامین D باعث افسردگی می شود؟ در این مقاله مجله اینترنتی بنوان به بررسی پاسخ آن سوال می پردازیم.
خلاصه این مطلب
علائم کمبود ویتامین D و افسردگی
یک مطالعه در سال 2013 که ارتباط بین کمبود ویتامین D و افسردگی را تایید کرد، نشان داد که افراد افسرده سطوح ویتامین D کمتری داشتند. در یک مطالعه مشابه، افراد با سطوح پایین ویتامین D در معرض خطر بیشتری قرار داشتند. به گفته محققان، ویتامین D برای عملکرد مغز ضروری است و کمبود این ماده معدنی می تواند منجر به افسردگی و سایر بیماری ها شود. . طبق مطالعهای در سال 2005، گیرندههای ویتامین D در ناحیهای از مغز که با افسردگی مرتبط است یافت میشوند.
علائم کمبود ویتامین D چیست؟
اگر کمبود ویتامین D دارید، ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:
- درد استخوان؛
- خستگی یا خواب آلودگی؟
- درد یا ضعف عضلانی و درد مفاصل.
همچنین ممکن است علائم افسردگی را تجربه کنید، از جمله:
- غم، یأس و ناامیدی بسیار؛
- افکار مرگ یا خودکشی؛
- بی خوابی یا خواب آلودگی بیش از حد را بی خوابی می گویند؛
- کاهش علاقه به فعالیت هایی که از آنها لذت می برید.
- سرگیجه و بی حوصلگی؛
- کاهش یا افزایش بیش از حد وزن؛
- کاهش اشتها؛
- مشکل تمرکز؛
- فراموشی؛
- کاهش میل جنسی؛
- سردرد یا کمردرد
- اضطراب.
اگر هر یک از این علائم کمبود ویتامین D و افسردگی را دارید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
درمان کمبود ویتامین D و افسردگی
با افزایش مصرف این ویتامین می توانید علائم کمبود ویتامین D را درمان کنید.راه های افزایش جذب ویتامین D در زیر آمده است:
- مکمل های ویتامین D مصرف کنید؛
- قرار گرفتن بیشتر در معرض نور خورشید؛
- غذاهای سرشار از ویتامین D یا غذاهای غنی از ویتامین D بخورید
روان درمانی و داروهای ضد افسردگی درمان های رایج برای کمبود ویتامین D و علائم افسردگی هستند. بسته به علائم و اهداف درمانی، این مواد را می توان جداگانه یا با هم استفاده کرد.
اگر افسردگی شما با کمبود ویتامین D همراه است، افزایش ویتامین D ممکن است به تسکین علائم کمک کند.
در مورد گزینه های درمانی خود و اینکه چه چیزی برای شما بهترین است با پزشک خود صحبت کنید. افراد مبتلا به افسردگی می توانند اقدامات لازم را برای درمان افسردگی انجام دهند. در اینجا چند گزینه وجود دارد:
ورزش منظم
ورزش منظم می تواند با ترشح مواد شیمیایی حس خوب در مغز، مانند اندورفین، به کاهش علائم افسردگی کمک کند. با 30 دقیقه ورزش هوازی در روز سه بار در هفته شروع کنید و در صورت لزوم زمان و روز را افزایش دهید.
برنامه خواب منظم
بی خوابی، پرخوابی یا سایر مشکلات مربوط به خواب با افسردگی مرتبط است. برای مبارزه با این علائم یک برنامه خواب منظم ایجاد کنید. آلارم خواب و بیداری را تنظیم کنید. می توانید کمیت و کیفیت خواب خود را ثبت کنید. این به شما کمک می کند تا به جلو بروید.
دسترسی به عزیزان
دوستان و خانواده می توانند به شما حمایت و قدرت لازم برای مبارزه با افسردگی را بدهند. بسیار مهم است که به عزیزان خود بگویید چگونه به شما کمک می کنند و چگونه اقدامات آنها به درمان شما کمک نمی کند.
کمبود ویتامین D میتواند تأثیر چشمگیری بر سلامت روانی افراد داشته باشد و ارتباط مستقیمی با بروز افسردگی دارد. ویتامین D که معمولاً از طریق نور خورشید و برخی مواد غذایی به بدن وارد میشود، نقش محوری در تنظیم فعالیتهای هورمونی و نوروترنسمیترها (انتقالدهندههای عصبی) ایفا میکند. کمبود این ویتامین ارزشمند میتواند منجر به کاهش سطح سروتونین در مغز شود، هورمونی که ارتباط مستقیم با احساس خوشایندی و روحیه مثبت دارد. از علل شایع کمبود ویتامین D میتوان به عدم مواجهه کافی با نور خور